‘Relatietip 5: steun je partner en vraag om steun’

relatietip

Relatietip 5: ‘Steun je partner en vraag om steun’

 

Wist u dat volgens de bioloog Frans de Waal mensen in de samenleving het meeste hechten aan vertrouwen? In zijn boek: ‘Een tijd voor empathie’ schrijft hij op het einde dat vertrouwen niet zomaar kan worden afgeleid uit de waarneming van gemeenschappen van dieren of mensen, omdat de wereld oneindig complex is. Maar er is hoop, want hij sluit af met: “Een instrument dat we tot onze beschikking hebben en dat ons denken geweldig verrijkt, is echter in de loop der eeuwen geselecteerd, wat betekent dat zijn overlevingswaarde steeds opnieuw op de proef is gesteld. Het is ons vermogen verbondenheid met anderen te voelen, hen te begrijpen en ons in hun situatie te verplaatsen…Het aanspreken van dit aangeboren vermogen, kan een samenleving alleen maar ten goede komen.” Tijd dus voor empathie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *