4755 jaren huwelijkservaring

Tijd voor MaxVlak voor de Marriage Week verscheen het boek ‘Lang + Gelukkig’ met 15 interviews met koppels, die allemaal 40 jaar of langer getrouwd zijn. De auteur van het boek , Paulien Timmer (27), begon haar zoektocht naar lang en gelukkig getrouwde stellen tijdens haar studie gezondheidsvoorlichting. Momenteel volgt Paulien een training in de VS om huwelijkscoach te worden. En ja, ze is zelf gehuwd. Met dit boek (onder meer bij www.bol.com te koop) heeft u 4755 jaar huwelijkservaring in handen. Paulien werd uitgenodigd bij Omroep Max om over haar boek te vertellen.

Het huwelijk krijgt een beetje wind in de zeilen

Richard KaneWe moesten even uitblazen deze week, want hadden een mooie maar drukke Marriageweek achter de rug, gevolgd door een besneeuwde Valentijnsdag. In ruim 30 landen is de Marriageweek gevierd. Veel daarvan kunt u terugzien op www.marriage-weekinternational.com . In eigen land kwam vooral ons pleidooi om relatie coaching op te nemen in het basispakket in het nieuws. Zo schreef onder meer het Friesch Dagblad er over (zie de bijlage). We kunnen het mis hebben, maar onze indruk is dat de laatste jaren in ons land het bewustzijn groeit dat gezonde huwelijken essentieel zijn voor mens en samenleving en daarom steun en sympathie mogen ontvangen.

artikel FD

 

Tip 7 – dag 7 Marriage Week

tips marriage week 2016Wat doe jij vandaag voor hem?

Mijn tip is: Zeg oprecht ‘sorry’ tegen hem en vergeef hem zijn ‘onhandige aanpak’. Jij doet dingen anders dan hij, hebt misschien meer ervaring in een bepaalde taak, en zeker een ander idee over hoe iets moet. Hij mag er ook zijn en dingen op zijn manier doen. Hij zal opgelucht zijn en ruimte ervaren binnen jullie relatie het hele jaar lang. Tot de volgende Marriage Week!