Daten voor vijftigplussers samen met Staatsbosbeheer

bossen inspirerenHet is bekend dat zon en warmte ons liefdesleven een push geven. We leven er van op! Het lijkt wel alsof onze zintuigen er gewoon meer voor open gaan staan als het zonnetje schijnt. Zo werkt ook de natuur heel ontspannend. Zou het zinvol zijn om met vrijgezelle vijftig plussers te daten tijdens een wandeling in het bos? Datingsite Relatieplanet is ermee begonnen. Groepen alleenstaande senioren beginnen aan een romantische boswandeling. De boswachter is tegelijk ook relatiemakelaar. Onderweg vertelt hij kundig hoe buizerds en merels daten. Een lesje in liefdevol faunabeheer. Het idee is dat je onderweg ongedwongen kunt kennismaken met elkaar. En als je stilletjes bent, is er ook niks aan de hand. De ervaringen blijken wat gemengd. De meeste wandelaars geven aan toch wel in hun achterhoofd te hebben dat ze met een specifiek doel aan de trip zijn begonnen. Echt onbevangen tippelen is er daarom voor de meesten niet bij.

Britse man vraagt vriendin 148 keer ten huwelijk

De Brit Ray Smith maakte vijf maanden lang foto’s met zijn vriendin Claire waarop hij haar iedere keer ten huwelijk vroeg – zonder dat ze ook maar iets in de gaten had. Ray maakte maar liefst 148 foto’s van zijn zwangere vriendin. Hij gebruikte haar zwangerschap als smoes, maar in werkelijkheid bedacht hij een ludieke manier om haar ten huwelijk te vragen. Op alle foto’s houdt hij een briefje omhoog met de tekst: ‘Will you marry me?’. Met Kerst kwam de aap eindelijk uit de mouw en ging Ray echt op z’n knie. Toen Claire zag wat haar vriend de afgelopen maanden had uitgespookt, kon ze niet anders dan volmondig ‘ja’ zeggen. “Ik had geen idee waar hij mee bezig was. Hij zei dat hij foto’s wilde nemen als herinnering voor de baby later dus ik liet hem maar z’n gang gaan. Toen hij me vroeg zei ik zonder na te denken meteen ‘ja’.” Lees meer

60 jaar samen het bed delen

DiamantWat betekent dit voor echtparen? Steun en hulp geven zonder eerst gevraagd te worden, daarbij oog blijven hebben voor elkaars gevoelens en verwachtingen, maar ook de zorgen delen en samen dragen. Naast dat de levensverwachting van mannen sinds 1990 sneller is gestegen dan van vrouwen en het feit dat er in de jaren zeventig meer werd getrouwd, zullen echtparen veel aandacht, genegenheid en respect aan elkaar betoond hebben, anders lukt zestig jaar samen het bed delen zeker niet.
Proficiat alle 9.600 echtparen die in 2015 hun diamanten huwelijk vierden! (CBS) Lees meer

Puur is sleutelwoord

PuurGezond PiramideGezonde voeding is vooral puur. Bij goed koken gaat het naast presentatie, planning, en proeven vandaag vooral ook over het product. Wil je voor je geliefde en je kinderen een goede en smakelijke maaltijd neerzetten, gebruik dan vooral pure producten. Kies bij het inkopen voor onbewerkte producten en de eerste stap naar een gezonde maaltijd is gezet. Pure producten zijn groenten en fruit, volkorenproducten, zuivel, noten, vlees, vette vis en eieren.

Begin november zijn de nieuwe richtlijnen goede voeding 2015 uitgekomen. Over enkele maanden verschijnt de nieuwe ‘schijf van vijf’. Met de PuurGezond Piramide zie je snel welke producten belangrijk zijn in je dagelijks eten.

Na ‘Blije Doos’ volgt ‘Relatiebox’

Blije DoosHoera!… De eerste gemeenten zijn over de brug! Ze gaan beginnen met het geven van voorlichting aan jonge ouders over wat het betekent mama en papa te zijn. We hebben het over Eindhoven, Dongeradeel en De Ronde Venen. Daar denken wethouders en hulpverleners slim na over het maken van een ‘Relatiebox’ met tips over hoe jonge stellen de relatie goed kunnen houden als zij, veelal na het krijgen van kinderen, in een zeer drukke en spannende fase komen. Deze opvolger van de ‘Blije Doos’ (met commerciële aanbiedingen rondom de baby) moet helpen om echtscheidingen (én kosten) te voorkomen. Ook in Rotterdam, Friesland, de IJsselstreek en Tilburg zoeken gemeenten en hulpverleners naar mogelijkheden om het uiteenvallen van gezinnen te voorkomen. Lees meer