Is een duurzame partnerrelatie nog wel van deze tijd?

In Nederland gaat bijna 40 procent van de stellen uit elkaar. Is een duurzame partnerrelatie nog wel van deze tijd? Waarom zouden we een duurzame relatie nastreven? Bijzonder hoogleraar Duurzame relaties en welzijn Esther Kluwer spreekt op 6 oktober haar oratie aan de Radboud Universiteit uit. Ze gaat in op de ingrediënten van een goede relatie en wat het hebben van een relatie betekent voor welzijn en gezondheid. Lees hier verder.

Welkom op het feestje voor Esther Kluwer

Wees onze gast op vrijdag 6 oktober a.s. om 15.45 uur in Nijmegen. Dan houdt onze hoogleraar duurzame relaties prof.dr. Esther Kluwer haar oratie, de officiële entree-rede. Esther beklom onze leerstoel in oktober 2016 en timmert stevig aan de weg. Haar oratie gaat over verbondenheid en autonomie. De spanning daartussen bepaalt veel relaties.

Wees hartelijk welkom. Toegang is gratis. Hier vind je officiële uitnodiging.

KIJKTIP: Diane, Our Mother

Het is 20 jaar geleden. De dood van prinses Lady Diana. Doodgereden in een tunnel in Parijs op de vroege ochtend van 31 augustus 1997.

Ze had geen fijn huwelijk. Nadat Charles vreemd was gegaan (toenmalige minnares Camilla; nu zijn echtgenote), trad Diana in zijn voetsporen met meerdere minnaars. Aan haar oudste zoon prins William (nu gehuwd met Kate) gaf ze de volgende liefdesles mee, toen bekend werd dat zij van Charles ging scheiden: ‘Als je in je leven iemand vindt van wie je echt houdt, dan moet je dat vasthouden en daar goed voor zorgen. En als je het geluk hebt, dat diegene ook van jou houdt, dan moet je die persoon beschermen.’ De inmiddels volwassen prins William vertelt dit voorval in de film ‘Diana, Our Mother: Her Life and Legacy’, die op 27 augustus wordt uitgezonden.