Jongeren hechten meer aan duurzame relaties dan vroeger

Vandaag staat MarriageWeek ook in het Reformatorisch Dagblad. Ons bestuurslid Jolanda Nooteboom spreekt over het doel en het belang van deze liefdevolle week. Lees het complete artikel hier terug.

Dit is het eerste deel in een serie interviews naar aanleiding van de MarriageWeek. Volgende week wordt het volgend interview geplaatst. Dit zullen we uiteraard weer met jullie delen!

Huwelijk goed voor kankerpatiënten

taxus tegen kankerGetrouwde kankerpatiënten hebben een grotere overlevingskans dan patiënten zonder partner, zo blijkt in de VS uit een studie onder 800.000 kankerpatiënten. Alleenstaande mannen hadden 27% meer kans om te overlijden door hun tumor dan gehuwde mannen. Bij alleenstaande vrouwen was de overlijdenskans 19% groter. Gehuwde kankerpatiënten hadden doorgaans een betere ziekteverzekering, leefden in betere buurten, kregen een vroegere diagnose en een betere behandeling. Maar de onderzoekers denken dat vooral ‘sociale steun’ een grote rol speelt bij de genezing. Mogelijk verkeerden de gehuwde kankerpatiënten ook in een betere gezondheid toen hun tumor werd ontdekt.

Relatietips van paus Franciscus

Ontdek 8 pauselijke relatietips

De vreugde van de liefde oftewel, Amoris Laetitia, bevat veel verrassende tips voor verliefden en voor stellen die (de christelijke ervaring in) hun relatie willen verdiepen. Kerknet selecteerde er enkele.

1. Vier je relatie met Valentijn (of in de Marriage Week 7-14 feb.)
2. Toon je kwetsbare kant als je gaat daten
3. Verlies je niet in de details van je huwelijksfeest
4. Geef elkaar een ochtendzoen
5. Maak het goed na een ruzie
6. Laat je mooie kant zien
7. Kijk elkaar in de ogen
8. 3 sleutelwoorden: ‘alsjeblief’, ‘dank je wel’, en ‘sorry’

Bron: kerknet

Het orgasme

PassiecoachVan 9 tm 14 mei organiseert De Passiecoach Nederland een challenge over het thema ‘het orgasme.’ Gedurende 6 dagen krijg je als deelneemster een e-mail met daarin een korte uitleg over een van de aspecten van het orgasme. Daaraan gekoppeld is er een kleine dagelijkse uitdaging (challenge). Alleen deelname door vrouwen. Lees verder meer op challenge.

Marc en Heleen Angenent: Mobiel: 0639476302
De Passiecoach Nederland
Nieuw boek: Zintimiteit. Handboek voor gelukkige stellen.
E-cursus voor single mannen en vrouwen.